Кароче купити/продати машину буде ше важче
і в ціні вони виростуть на 10-15%, за рахунок дорогого оформлення купівлі-продажу + недешевій реєстрації в МРЕО...
Я на привеликий жаль попав по повній, в ту саму середину перестройки. Зняв з обліку по старих правилах, а тепер поставити на облік не можу, навіть по нових правилах, бо ще ніхто не в курсі як і по якій схемі. Пишу Вам в надії що може в когось є знайомі чи родичі які можуть бодай щось прояснити!!!
Допоможіть будь-ласка порадою, хто стикався! Я на привеликий жаль став заручником цих нових гав...х законів, і просто не знаю що далі робити. Я їздив по довіреності, і коли вона підходила до кінця вирішив переписати машину на себе(бо власник відмовився давати довіреність), до того як прийняли закони, я сміло пішов у МРЕО і зняв машину з обліку згідно довіреності, і отримав транзитні номера. Це було в суботу.
Прийшов у вівторок (понеділок вих.) щоб знову поставити машину на облік на себе і получити новий тех паспорт, мені сказали що не можуть нічого зробити, і що далі робити не знають:/
Я трошки побігав по знайомих, і взнав що можна через податкову виписати одноразовий патент на машину на власника згідно техпаспорта, і в спец посадовця виписати Довідку-рахунок, і з нею вже в МРЕО. Але знову мені запарка, ВЛАСНИЦЯ машини(згідно техпаспорта) держ.службовець, працює в ДПІ, і не має можливості видавати такі "липові" документи на своє ім"я:D ЯК МЕНІ БУТИ, КУДА ЙТИ????????
Наскільки я зрозумів, прошаривши інет я маю заплатити: Експерт 100-250грн., податкова 15% від вартості авто яку написав Експерт, нотаріус за договір куплі-продажу хз.скільки, і все остальне що потрібно було до того в МРЕО!
зи. на Укр. мові, бо стосується України і її кончену владу!
http://auto.oboz.ua/news/2010/06/04/21418.htm
примерная схема легального грабежа нашим правительством:
какой доход??!!! купил авто на зароботанные и налогооблаженные деньги, через год-два продал- дешевле...т.е. дохода НЕТ!!!
данный закон -мин.юст. заточил под (для) нотариусов и ВААИД , т.к. всё проплачено...
теперь имеем следующее: если хочешь продать авто по честному, то оценка(100-250ргн)+ налог(5+1 или 15%от щценочной(!) стоимости)+ договор купли продажи у нотариуса (1000-1500 грн) = авто стоимостью 5000$-за переофомление придется заплатить 150$ (оценка,нотариус) +750$(15%налог) или 300$(1+5% госпошлина(если сможете доказать что продаете 1 раз в год)).... ну КАК ВАМ ЦИВИЛИЗОВАННЫЙ РЫНОК ????????